Assistanshund

Assistanshundar

Funderar du på att skaffa en Assistanshund som hjälp i din vardag?

Välkommen hit till oss! Vår instruktör Stina hjälper dig genom hela processen.

Utbildningen av assistanshundar är en tjänst som tillhandahålls i Sverige kombinerat med distansutbildning, dvs. oberoende ort.

Vår assistanshundsinstruktör Stina Lundin är verksam sedan 2018 inom projektet hos Svenska Brukshundklubben. Kontakta Stina med dina frågor, till exempel:

  • Hur utbildar jag min egen hund?
  • Vilka hälsokrav finns det för assistanshundar?
  • Vilka tester måste hunden genomgå?
  • Hur skaffar jag en redan grundutbildad Assistanshund?
  • Hur finansierar jag min Assistanshund? Kan jag få hjälp?


STINA LUNDIN

stina@ccbreeding.com
+34 605 301 788 (whatsapp or phone)


Läs mer om assistanshundar här

Vår instruktör STINA LUNDIN brinner för att främja hundens lust och vilja att hjälpa oss människor och vara vår bästa vän. Med vår kärlek och ömsesidiga respekt vill hunden göra sin människa det bästa. Många hundar har redan en känsla för sin människas mående, såväl vår psykiska hälsa som vår fysiska eller både och. Andra hundar behöver mer träning. Men det jobbar vi med tillsammans!

Med en Assistanshund tränar vi upp hur just din blivande hjälp och tillgång i vardagen ska kunna stötta dig på bästa sätt. Assistanshunden kan larma och signalera, hjälpa sin människa vid t.ex. ångestattacker och social fobi, de kan till och med varna inför en smärttopp eller anfall.

Är de inte fantastiska?

Välkommen till Stina för en första kontakt!

Vi föder upp whippet!

En ofta okomplicerad, sund och arbetsam ras att ha som assistanshund. Kontakta Stina för fler frågor kring whippet eller andra raser som du kanske funderar på. Vår nästkommande kull med whippet är beräknad till sommaren 2023.

Mentalitet och utseende

”En whippet ska vara glad, öppen, stabil och ha en harmonisk inställning till omgivningen. Den tycker om att vara nära människor och hundar samt älskar bekvämligheten i mysiga soffor och sköna sängar. Inomhus är rasen som vuxen lugn och tystlåten samtidigt som den utomhus är livlig och aktiv. Den är alltid pigg på promenader i skog och mark och det är en skönhetsupplevelse att se en eller flera hundar sträcka ut över en äng.”

Mankhöjd för hanar är 47–51 cm och tikar 44–47 cm. Rasen finns i alla färger och färgkombinationer.

Texten är hämtad ur Whippetens rasstandard på Svenska Kennelklubbens hemsida.

Rasen whippet är en okomplicerad ras som älskar sin människa.